3 dôvody prečo vyskúšať Tradičnú čínsku medicínu

Tradičná čínska medicína sa dnes teší čoraz väčšej obľúbenosti. Jej tisícročná tradícia je overená bohatými skúsenosťami čínskych liečiteľov. Na základe hlbokých znalostí o ľudskom organizme postupne vznikli jednotlivé receptúry z bylín, ktoré sa používajú až dodnes. Základom celej čínskej filozofie je princíp rovnováhy jin a jang.

Pokrýva symptómy ako celok

Najväčšou výhodou Tradičnej čínskej medicíny je, že sa na ľudské telo pozerá ako na celok. Každý symptóm, choroba je vytvorená určitou nerovnováhou v organizme. Tá sa môže prejaviť v rôznych častiach organizmu, niekde viac a niekde menej. Žiaden symptóm neexistuje len osamotene. Hoci nám Európanom odchovaným na klasickej západnej medicíne sa to tak môže zdať. Čínske bylinné wany sú zostavené tak, že pôsobia na naše telo komplexne.

jin jang

Pôsobí harmonizačne na celý organizmus

Úlohou tradičnej čínskej medicíny nie je len vyliečiť určitý zdravotný problém, ale vrátiť organizmus do rovnováhy. Rovnováha je základom čínskej medicíny a predstavuje počiatočný zdravý stav. Ak sa naše telo z tejto rovnováhy vychýli, dochádza k nadbytku alebo nedostatku, prevahe jangu, horka, chladu, jednoducho sa prestávame cítiť dobre. Čím viac sa rovnováha prehlbuje, tým viac sa problém bude zhoršovať. Preto je úlohou čínskych bylinných receptov organizmus vrátiť do rovnováhy a pôvodnej harmónie.

Čínske bylinné wany sú čisto prírodné produkty z bylín

Všetky recepty Tradičnej čínskej medicíny sú postavené na zmesiach bylín. Tieto sofistikovane zostavené bylinné zmesy pôsobia jemnou úpravou pochodov v organizme. Niekedy sa Vám môže zdať, že výber je zložitý. Je to práve preto, že každá bylinná zmes pokrýva určitú skupinu symptómov, ktoré spolu súvisia. Pri starostlivom posúdení Vašich problémov a pocitov sa však dá nájsť správny wan, ktorý Vám môže pomôcť. Jednoducho sledujte ako sa cítite, čo vám robí dobre a čo naopak horšie. Výber je aj o pochopení svojho problému a pochodov v organizme. Ak máte pocit, že si naozaj neviete rady, oplatí sa poradiť sa s terapeutom čínskej medicíny.

FotkyFoto_10929981_S