Ajurvédske ghí Maharishi Ayurveda 500 g
Kód: ORI493Súvisiaci tovar

Tinktúra z čínskych byliniek podľa receptúry tradičnej čínskej medicíny. Stres, napätie, nepokoj. Symptómy zo stresu.
Podrobný popis
Ajurvédske ghí - prepustené maslo
Ghee je sanskritský výraz pre prečistené alebo prepustené maslo. A hoci sa vyrába z masla, má úplne iné vlastnosti – napríklad neobsahuje laktózu.
Kvalita a chuť ghí je odrazom kvality masla, z ktorého sa pripravuje. Vďaka osvedčenému procesu sa z kvalitného ghí stáva čistý maslový tuk s všestranným využitím. Jeho chuť je jedinečná, s mierne orieškovou arómou.
Ghí od Maharishi Ayurveda sa môže pochváliť organickou kvalitou. Neobsahuje laktózu, lepok ani žiadne pridané zložky.
V ajurvéde sa ghí považuje za elixír života, pretože má omladzujúce a regeneračné účinky. Ghee posilňuje metabolizmus a obranyschopnosť organizmu. Podľa ajurvédskych pozorovaní a vedeckých výskumov znižuje hladinu cholesterolu. Napomáha detoxikácii, pretože viaže v tele jedy rozpustné v tukoch a odvádza ich z tela von. Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, K a celý rad minerálov. Výrazne podporuje pečeň, tráviaci trakt a pomáha vyživovať nervové tkanivo.
Ajurvéda považuje ghí za základnú potravinu pre zdravý vzhľad, duševnú rovnováhu a dobré trávenie. Možno ho používať vnútorne aj zvonka, pretože je základom ajurvédskych prípravkov na starostlivosť o pleť a je skvelou prvou pomocou pri miernych popáleninách alebo drobných poraneniach.
Ghí je tzv. tridošické, vyrovnáva dóše v tele – Vátu (dóša, ktorá ovplyvňuje pohyblivosť tela a mysle) a Pittu (tá, ktorá ovláda teplo a metabolizmus), a je prijateľné aj v zdržanlivosti pre Kaphu. Zvyšuje Ojas a Rasa (tekutiny).
Ako používať ajurvédske ghí:
Ghí je vhodné na dusenie zeleniny, ako základ na polievky, omáčky, na natieranie palaciek alebo toastov. Je vynikajúce na vyprážanie. Ghee dodáva všetkým pokrmom lahodnú a jedinečnú chuť. Na panvici sa nepripaľuje, pretože odoláva vysokým teplotám. V porovnaní s niektorými olejmi alebo masťou pri vyprážaní menej prská. Na rozdiel od tradičných kociek masla sa ghí nemusí skladovať v chladničke a nežltne.

Sušená reishi (lesklokôrka lesklá) je vhodná pre výrobu odvarov či tinktúr. Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby. V čínskej medicíne sa Reishi používa k...

Zmes medicinálnej huby reishi a čínskych byliniek je zostavená na princípoch tradičnej čínskej medicíny, podľa ktorej pozitívne pôsobí na vitalitu organizmu....

Hliva je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších látok s priaznivým účinkom na organizmus. Imunita, vitalita, chudnutie, cholesterol, krvné tuky.

Hericium (korálovec ježovitý) je neoddeliteľnou súčasťou čínskej medicíny. Táto parazitická huba má podľa nej schopnosť vyrovnávať yin a yang v tele.

Sušené herícium pre gastronomické využitie. Hericium (korálovec ježovitý) je neoddeliteľnou súčasťou čínskej medicíny. Táto parazitická huba má podľa nej...

Sušená Maitake (trsovnica lupeňovitá) je vhodná pre gastronomické využitie. Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.