Ľubovník bodkovaný – upokojte svoju nervovú sústavu prírodnou cestou!

Každodenný stres, množstvo povinností a vyťaženosť sú príčinou rozličných nervových problémov, bolesti hlavy a chrbta. S upokojením vášho nervového systému vám môže pomôcť aj príroda, napríklad zázračná bylinka menom Ľubovník bodkovaný.

Ľubovník bodkovaný, často označovaný aj ako svätojánska bylina, je vzácnou rastlinkou s množstvom pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Výťažky z tejto byliny obsahujú viacero látok, ktoré môžu byť nápomocné pri rozličných ochoreniach a ťažkostiach, najmä nervového charakteru. Na to, aby ste z pozitívnych účinkov Ľubovníka vyťažili maximum, mal by byť v koncentrovanej podobe. Ideálne, ako kvalitná tinktúra.

Tinktúra z Ľubovníka bodkovaného sa užíva vnútorne v podobe kvapiek, ktoré jednoducho vypijete. Silný extrakt môže pomôcť pri zvýšenej nervozite, strese, depresiách, po mozgových príhodách, ale aj pri bolestiach hlavy, chrbta, či žalúdočných vredoch. V našej ponuke nájdete tinktúru z bylín T40 a o niečo silnejšiu tinktúru z púčikov Ľubovníka P47.

blossom-374510_1280

Kombinácie pre komplexnejšie účinky
Okrem klasických tinktúr z čistého Ľubovníka sú dostupné aj tinktúry, ktoré obsahujú aj výťažky z iných bylín. Ich potenciálne pozitívne účinky sú tak komplexnejšie. Napríklad, v ponuke nájdete tinktúru Ľubovník, Šalvia, Mäta a Medovka, ktorá môže okrem nervovej sústavy pomôcť aj pri problémoch so srdcovo-cievnym alebo tráviacim systémom.

Pokiaľ hľadáte tinktúru, ktorá uvoľní celý nervový systém, pomôže vám ľahšie relaxovať a zažívať pocity uvoľnenia, dobrou voľbou môže byť tinktúra z bylín Epistop, ktorá obsahuje výťažky z viacerých vzácnych byliniek.

Na vonkajšie použitie je veľmi obľúbený olej z Ľubovníka, ktorý je možné využiť najmä ako masážny olej. Môže pomôcť uľaviť pri bolestiach chrbta, kĺbov, či pri reumatizme. Dokonca sa odporúča aj pri liečení rán, pomliaždenín a zlomenín.

Ak teda trpíte bolesťami chrbta, či rôznymi pravidelnými poruchami nervového systému, tinktúraolej s obsahom výťažkov z Ľubovníka môže byť skvelým riešením, ako svoje trápenie zmierniť.