Ako podporiť imunitu pomocou čínskej medicíny?

Číňania sú priekopníci v oblasti využívania prírodných zdrojov na liečebné účely. Nečudo teda, že veľká väčšina prírodných a alternatívnych liečebných metód pochádza práve z Číny. Aké riešenia však čínska medicína prináša v prípade, že chcete posilniť svoju imunitu?

Imunita je schopnosť ľudského organizmu odolávať nežiadúcim vonkajším vplyvom, najmä vírusom a baktériám. O zaistenie obranyschopnosti organizmu sa starajú viaceré „imunitné orgány“, ako napríklad lymfatické uzliny, slezina, či mandle, ktoré produkujú obranné látky a dokážu zneškodňovať vírusy a baktérie. O samotné zneškodnenie choroboplodných zárodkov sa stará veľké množstvo rôznych obranných látok, či už vrodených, alebo získaných počas života.

Nie je teda žiadnym prekvapením, že takto komplexný imunitný systém vyžaduje správnu „údržbu“. Pre svoje správne fungovanie potrebuje dostatočné množstvo podporných látok – vitamínov a minerálov. A práve prírodná čínska medicína je skvelým zdrojom týchto výživných a podporných látok, ktoré robia celý imunitný systém silnejším a odolnejším voči vírusom a baktériám. Ak imunitný systém podporujete pravidelne, môžete mať istotu, že žiadna predvianočná chrípka vás len tak rýchlo neskolí.

Účinné nápoje a tradičné čínske bylinné zmesi
Obľúbeným produktom čínskej medicíny sú špeciálne nápoje s vysokým obsahom podporných látok. Napríklad, Nápoj strieborného vetra, ktorý podporuje imunitu a pomáha zmierňovať priebeh chrípok, nádchy a zápalov dýchacích ciest. Podobné účinky prináša aj Nápoj čínskych mudrcov, ktorý je však veľmi "všestranný" a naviac pomáha aj pri iných zdravotných ťažkostiach – problémoch s trávením, kožných ochoreniach a celkovej očiste organizmu.

Zaujímavým riešením sú aj čínske bylinné zmesi, ktoré sú vytvorené podľa tradičných stáročiami overených receptúr. S minimálnymi obmenami sa používajú aj dnes a stále dokážu výborne naladiť náš organizmus do harmonického stavu. Dobrým riešením môže byť bylinná zmes Chlad rannej hmly, ktorá je vyrobená z výťažkov mnohých rastlín. Pomáha posilňovať imunitný systém a prináša úľavu pri ochoreniach dýchacích ciest. Na prevenciu a zmiernenie príznakov vírusových ochorení pomáha aj bylinná zmes Vyvanutie dračej jaskyne a pri kašli môžete vyskúšať Vôňu borovicového hája.

FotkyFoto_150342662_M_1

Klasické vitamíny nesmú chýbať
V neposlednom rade, na efektívne posilnenie imunity sa odporúčajú aj lipozomálne vitamíny. Tie majú v porovnaní s klasickými vitamínmi oveľa lepšiu schopnosť vstrebať sa do tela, a teda aj ich podporný účinok je výraznejší. Odporúčame najmä lipozomálny vitamín C, prípadne lipozomálny vitamín C + zinok + D3.

Tak neváhajte a prežite zimné obdobie v zdraví vďaka silnej imunite!