Psychické problémy môžu spôsobovať aj fyzické ochorenia! Ako sa im vyhnúť?

Psychické problémy sú v spoločnosti často ignorované a kladené na ľahkú váhu. Nadmerný strach či úzkosť často nie sú vnímané ako reálne ochorenia, a teda nemáme tendenciu venovať im pozornosť. No to môže byť veľká chyba! Totižto, aj obyčajný stres môže neskôr vyústiť do problémov s tlakom či iných ochorení. Našťastie, aj v tomto smere vám dokáže pomôcť tradičná čínska medicína.

V ľudskom tele sú všetky procesy navzájom prepojené. Tohto hesla sa drží nielen čínska medicína, ale uznávajú ho aj lekári. Teda, vplyv psychických problémov na rôzne ochorenia nie je žiadny mýtus, ale prostý fakt. Vezmime si napríklad spomínaný stres. Ak na vás vplýva dlhodobo, môže viesť k strate chuti do jedla, vzniku žalúdočných vredov a narušeniu činnosti tráviacej sústavy. Možno to poznáte aj vy. Blíži sa termín dôležitého stretnutia či skúšky a vám je zle, nemáte chuť do jedla a tráviaci trakt s vami nechcete spolupracovať.

Častým ochorením, ktoré vzniká ako dôsledok psychických problémov, je zvýšený krvný tlak. Ten môže neskôr vyústiť aj do rôznych ťažkostí s celým srdcovo-cievnym systémom. Stretnúť sa môžete aj s migrénami či pocitmi svalovej slabosti. Pričom, tieto stavy nemusí vyvolávať len stres. Spôsobiť ich môže aj úzkosť, prepracovanosť, prípadne dlhodobý smútok.

Čínska medicína a jej komplexné účinky
Keďže tradičná čínska medicína je založená na vzájomnom prepojení procesov v tele, dokáže vám pomôcť práve pri spojení psychických a fyzických ochorení. Na jednej strane je vhodná na zmiernenie daného fyzického problému (vysokého tlaku, žalúdočných vredov...), no zároveň blahodarne vplýva na psychiku, čím pomáha eliminovať riziko ďalších problémov.

FotkyFoto_399863762_S

Harmonizačné bylinné zmesi podľa TCM

Odporúčame napríklad stopercentne prírodný bylinný prípravok Rozpletenie zamotaného klbka, ktorý komplexne vplýva na celý organizmus. Je vhodný pri problémoch s tlakom, žalúdočných vredoch a samotných nervových poruchách. Pri pocitoch nervozity, nepokoja a stresu sa odporúča tradičná čínska bylinná zmes Skľudnenie rozbúrenej hladiny, ktorá upokojuje telo a dokáže tak poslúžiť ako prevencia pred rôznymi fyzickými problémami. Vyskúšať môžete aj bylinnú zmes Voľnosť slobodného pútnika. Tá je taktiež vhodná pri kombinácii psychických a fyzických problémov.

Podporte svoj organizmus tradičnou prírodnou cestou aj vy!