Viete ako zdravo a harmonicky chudnúť? Poradí vám Tradičná čínska medicína.

Tradičná čínska medicína má na chudnutie overené receptúry, ktoré fungujú tisíce rokov. Prirodzeným spôsobom podporujú očistu organizmu od škodlivých zaťažujúcich látok. Nie sú to žiadne drastické postupy, ale správne nastavenie organizmu na očistné procesy a postupné ubúdanie nadmernej váhy. Spolu s vhodnou stravou a zdravým pohybom sa dostavujú výsledky.

Tajomstvo harmonizujúcej slzovky

Slzovka je obilnina, ktorá je základom Nápoja čínskych mudrcov. Tento ozdravujúci nápoj podporuje očistu organizmu od rôznych škodlivých látok a tým upravuje trávenie a váhu. Zároveň posilňuje slezinu a obličky, dva veľmi dôležité orgány z hľadiska Tradičnej čínskej medicíny. Odporúča sa pri obezite, metabolických problémoch, ale aj chronických problémoch dýchacích ciest. Rôzne problémy ako žlčníkové a obličkové kamene, cholesterol, celulitídy, ekzémy, zápaly sú vlastne dôsledkom zanesenia organizmu škodlivinami, čo sa u každého môže prejaviť ináč. Nápoj čínskych mudrcov má veľmi priaznivý účinok na celé stredné ohnisko (trávenie). Vďaka vysokému obsahu najmä betakaroténu, vitamínov skupiny B, vitamínu C, draslíku, kalcia, horčíku, železa, medi, mangánu, fosfóru a zinku zásobuje organizmus vitamínmi a minerálmi. Slzovka je doplnená kôrou z mandarinky a dotvára príjemnú neutrálnu chuť nápoja, ktorý môžete piť aj každý deň.

V tradičnej čínskej medicíne všetko so všetkým súvisí a preto receptúry riešia vždy rôzne symptómy, ktoré zdanlivo spolu nesúvisia. Nikdy v nej však nenájdete receptúry, ktoré sú drastické a oberajú naše telo o energiu, ako je to pri niektorých kúrach na chudnutie. Práve naopak čínska medicína rieši problémy pomocou byliniek, ktoré organizmus vracajú do rovnováhy – zdravého stavu.

FotkyFoto_79769790_S

Bylinka nesmrteľnosti – Gynostema päťlistá

Druhou zaujímavou receptúrou na chudnutie podľa tradičnej čínskej medicíny je Nápoj piatich hviezd z Gynostemy päťlistej. Tento ozdravujúci nápoj odstraňuje z tela nahromadené teplo a vlhko z nevhodnej stravy, stresu, prepracovanosti. Obezita, vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol, krvné tuky a vysoký cukor sú problémy, ktoré sa žiaľ vekom postupne objavujú, aj keď sa snažíme žiť zdravo. Sú to bežné problémy dnešnej doby a ťažko sa im vyhnúť. Dôležité však je pomôcť svojmu telu sa takýchto škodlivých usadením postupne zbavovať. Gynostema päťlistá má na organizmus harmonizujúci účinok a podporuje chudnutie pri nadváhe a naopak posilňuje tvorbu svalovej hmoty pri nízkej hmotnosti. Gynostema podporuje fyzickú silu a aktivitu a tiež zlepšuje výdrž a koncentráciu.

Okrem týchto dvoch čínskych nápojoch sa pri chudnutí osvedčili čínske bylinné zmesi. Pri celulitíde a nadváhe, ktorá vzniká z oslabenia sleziny a zadržiavania vody sa osvedčila zmes Tanečnice z hruškovej záhrady. Ladnosť štíhlej gazely je zase zameraná na obezitu spojenú s nadmernou chuťou na sladké, tráviacich problémoch a tiež vysokom cholesterole.

Oslovil vás harmonizujúci účinok čínskych byliniek ? Neváhajte ich vyskúšať aj vy!