Hliva Mycomedica

Kód: MY055
Neohodnotené
Značka: MycoMedica
€27,19
3 – 5 dní
Obsah
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Hliva je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších látok s priaznivým účinkom na organizmus. Imunita, vitalita, chudnutie, cholesterol, krvné tuky.

Detailné informácie

Podrobný popis

Hliva ustricová sa v čínskej medicíne využíva k liečbe širokého spektra ťažkostí a je známa ako huba kvetinového neba. Je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a ďalších látok, okrem iných aj prírodných statínov, ktoré priaznivo ovplyvňujú hladinu tukov v krvi.Testované v nemeckom Agrolabu.
Naša Hliva sa pestuje na organickom substráte. Základom tohoto substrátu sú šupky z organických bavlníkových semien, organické pšeničné otruby, trstinový cukor a prírodný sádrovec. Pre výrobu našich extraktov používame plodnice. 

Hlavné zameranie:

Imunita, cholesterol, krvné tuky, podpora metabolizmu, chudnutie, nádorové ochorenia, ekzémy, anti ageing účinok

Môže sa užívať spolu s inými medicinálnymi hubami pre optimálny účinok.

Účinky podľa tradičnej čínskej medicíny
dopĺňa qi sleziny
odvádza vlhkosť
posilňuje cievy
posilňuje pohyb čriev
vylučuje veterný chlad
vypudzuje parazitov

TCM charakteristika
teplota – mierne teplá
chuť – sladká
tropizmus – pečeň, slezina, žalúdok

Hliva (hliva ustricová, Pleurotus ostreatus) je lupeňovitá jedlá huba, ktorá rastie na mŕtvych stromoch alebo pňoch. Nachádzame ju v trsoch.

Vďaka biofermentácii a následnému spracovaniu metódou horúcovodné extrakcie ponúkame vysoko kvalitný výťažok z hlivy v ideálnom pomere účinných látok pre najlepšie výsledky:

min. 30 % polysacharidov (reálne býva 33-34 %)
Obsah balenia: 90 kapsúl á 500mg extraktu - v želatínových alebo rastlinných kapsulách (rastlinné sú vhodné aj pre vegánov)
Hmotnosť obsahu netto: 55,8g

O Hlive
Rastie v chladnejších oblastiach po celom svete, a to najviac od teplejších jarných dní do novembra. Klobúky hlivy pripomínajú vačšie ustrice, odtiaľ pochádza jej meno, v angličtine potom znie oyster mushroom. Hliva je po stáročia známa v tradičnej čínskej medicíne, kde je využívaná k riešenie mnohých zdravotných ťažkostí a je známa z básne dynastie Sung ako “the mushroom of flower heaven” (huba kvetinového neba). Pestovanie hlivy sa začalo až v polovine minulého storočia. Prekvapivo nie v Číne, ale v Európe (Taliansku a Maďarsku). Hliva ustricová je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín a  hlavne polysacharidov ‒ beta glukánov, kde je významný pleuran, ďalej terpény s ich predstaviteľom pleurotinom. Hliva je tiež zdrojom prírodných statínov, tj. látok znižujúcich hladiny tukov v krvi.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: